![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem w klasie maturalnej. Po zakończeniu szkoły chcę studiować Informatykę we Wrocławiu. Na maturze zdaję matematykę, nie wiem jednak jeszcze czy wybiorę poziom podstawowy czy rozszerzony. Czy to prawda, że wybierając się na Informatykę brana pod uwagę jest bardziej ocena z matmy niż z informatyki ? Czy na studia wystarczy dobra ocena z matematyki poziomu podstawowego, czy powinienem brać się koniecznie za poziom rozszerzony ? Z góry dzięki za rady. socker1 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie. Można znać samo PHP, trochę np. Javy, czy innego języka programowania, nic poza tym i z tym żyć. Czasami tworzy się systemy korzystające z różnych platform, które poza serwerem komunikują się z różnymi urządzeniami zewnętrznymi i np. wiedza na temat sposobu funkcjonowania układów cyfrowych jest czasem konieczna do tego, aby móc tworzyć odpowiednie oprogramowanie, które pozwoli zintegrować dane urządzenie z całym systemem. Taki inżynier po uczelni technicznej i kierunku informatycznym powinien posiadać podstawową wiedzę, która pozwoli mu działać w różnych obszarach informatyki. Z konkretnych dziedzin zawsze można poszerzyć wiedzę we własnym zakresie, jeśli będzie to konieczne (na żadnej uczelni nie zrobią z nikogo super-programisty, czy innego super-projektanta - takie umiejętności trzeba samemu wyszlifować). Cała idea polega na tym, że człowiek posiadając pewną wiedzę, będzie mógł się podjąć praktycznie każdego wyzwania i będzie miał do tego bardzo szerokie i obiektywne spojrzenie na wiele zagadnień.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 09:24 |