![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem w klasie maturalnej. Po zakończeniu szkoły chcę studiować Informatykę we Wrocławiu. Na maturze zdaję matematykę, nie wiem jednak jeszcze czy wybiorę poziom podstawowy czy rozszerzony. Czy to prawda, że wybierając się na Informatykę brana pod uwagę jest bardziej ocena z matmy niż z informatyki ? Czy na studia wystarczy dobra ocena z matematyki poziomu podstawowego, czy powinienem brać się koniecznie za poziom rozszerzony ? Z góry dzięki za rady. socker1 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zdaje się że na uw nie ma fizyki, nie wiem skąd to wziąłeś.
ale co do matury z matmy - przecież poziom rozszerzony jest banalny, a poziom podstawowy co najwyżej żałosny, więc się nie zastanawiaj tylko zdawaj rozszerzony. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 25.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zdaje się że na uw nie ma fizyki, nie wiem skąd to wziąłeś. hehe bo na univerku jest informatyka "humanistyczna" :-) a politechnice praktyczna aż tak bardzo, że uczą się kalibrować lasery w cd-romach a tak na poważnie to jest taka zaszłość historyczna to uczenie fizyki na informatyce, bo kiedyś informatyka kojarzyła się wszystkim ze sprzętem, tranzystorami albo jakimiś lampami co się cały czas przepalały, a informatyk z taką specjalizacją elektryka a informatyka albo information technology, co brzmi jeszcze bardziej wymownie to nauka na pewnym poziomie abstrakcji, nie związana ze sprzętem. Komputer mógłby być zbudowany z bambusa i sznurka i napędzany pedałami, albo w ogóle jakiś abstrakcyjny, a informatyka pozostałaby taka sama Ogólnie to nie mówie, że źle jest znać fizykę, ale ciesze sie, że ucze się na uczelni na której mam 90 proc przedmiotów bezpośrednio związanych z informatyką (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/haha.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 05:18 |