![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem w klasie maturalnej. Po zakończeniu szkoły chcę studiować Informatykę we Wrocławiu. Na maturze zdaję matematykę, nie wiem jednak jeszcze czy wybiorę poziom podstawowy czy rozszerzony. Czy to prawda, że wybierając się na Informatykę brana pod uwagę jest bardziej ocena z matmy niż z informatyki ? Czy na studia wystarczy dobra ocena z matematyki poziomu podstawowego, czy powinienem brać się koniecznie za poziom rozszerzony ? Z góry dzięki za rady. socker1 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To i ja się podepnę do tematu.
Czy według was mając 4 z matmy w nie najgorszym liceum, mogę spokojnie startować do matmy rozszerzonej na maturze ? Czy do tego trzeba mieć jakiś wrodzony talent i 5/6 z matmy ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To i ja się podepnę do tematu. Czy według was mając 4 z matmy w nie najgorszym liceum, mogę spokojnie startować do matmy rozszerzonej na maturze ? Czy do tego trzeba mieć jakiś wrodzony talent i 5/6 z matmy ? przede wszystkim zobacz sobie zadania z matury rozszerzonej i sprawdź(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) nie trzeba mieć wrodzonego talentu do matmy. tak naprawdę matura rozszerzona jest na poziomie "dla wszystkich", a podstawowa dla mniej utalentowanych niż przeciętni. swoją drogą to jest trochę bez sensu, bo powinno być tak że rozszerzona jest dla ambitnych, a podstawowa dla przeciętnych:) w tym roku były przynajmniej dwa nieszablonowe zadania na których niektórzy się mogli zdziwić, były inne niż przykłady omawiane najczęściej na lekcjach. W sumie to było w porządku, bo pozwalało na zróżnicowanie wyników pod względem umiejętności matematycznego myślenia a nie tylko wyuczenia schematów (za schematy były pozostałe punkty). natomiast przegięcie było z zadaniem numer 1, które było po prostu błędne - tak naprawdę nie dało się go rozwiązać, chociaż prawie wszyscy zrobili takie rozwiązania, jak oczekiwali autorzy. za to spodziewałbym się że w przyszłym roku będzie odchylenie w drugą stronę i zadania będą bardziej szablonowe, a na pewno nie dadzą błędnego zadania. ale to tylko mój typ. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 05:38 |