![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Od rana jestem bombardowany informacjami o nowej przeglądarce od Google o nazwie Chrome. Jest ona opisywana jako zabójca IE, jednak moim zdaniem bardziej zaszkodzi Fx. W końcu Google sporo płaci fundacji Mozilla. Teoretycznie dziś można ściągnąć gogle chrome, ale cały czas jest 404 na stronie pobierania. W sieci można znaleźć dużo informacji na temat nowej przeglądarki, a samo Google zrobiło komiks.
Czyżby Google szykowało nam narzędzie do sprawnego używania usług Google? Co wy na to? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiele razy to pisałem ale jak muszę to napiszę jeszcze raz...
Co wam przeszkadza google, dla mnie google może zarabiać nawet 1000 razy więcej niż teraz dopóty będzie wprowadzało na rynek dobre rozwiązania. Rozumiem jeśli google wymyśliło by jakiś nowy język programowania np googlohtml który obsługiwała by tylko ich przeglądarka lub jeśli google.com było by dostępne tylko przez ich przeglądarkę. Niestety a właściwie "stety" ONI TEGO NIE ROBIĄ. Trzymają się ogólnych standardów w3c i jest ok. Google jest jak najbardziej w porządku... A teraz popatrzcie na to z innej strony. Jeśli $m ma już zdobyty rynek, to kto im zagrozi?? Prawie nikt, nadal ie jest najczęściej używaną przeglądarką. Twórcy google pomyśleli sobie, że mogą pomóc i odebrać częściowo rynek ie i próbują tego dokonać. Przypominam Chrome nie korzysta z jakiejś tam googlo-specyfikacji tylko z w3c więc jest ok... Ponadto, temat zamienił się w dyskusję w typie "Co gorsze $m czy $g", $g bo wedle waszego rozumowania jest już to firma na którą zaraz zaczną się najazdy, na pytania w typie. A dlaczego nie podoba Ci się google?? Dostaniemy odpowiedz - Bo tak jest i tyle... Jeśli nie umiesz sprecyzować dlaczego nie lubisz $g to nie pisz, że go nie lubisz. Jeśli chodzi o $m to ok jestem w stanie zrozumieć wymyśla własne specyfikacje czy nawet własne odmiany języków programowania... Przepraszam za użycie dużych liter i za powtarzanie... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 02:44 |