![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Mam prośbę o pomoc, ponieważ nie potrafię poprawnie skonstruować zapytania do dwóch tabel. Tabela 1 (t1) kolumny: nazwa, pesel, uj, egp1, egp2, egp3 Tabela 2 (t2) kolumny: termin, przedmiot Głównym założeniem jest to żeby wyświetliło osobę której pesel zgadza się z GET, i wyświetlenie uj, egp1, egp2, egp3, egp4 i obok nich odpowiedniego terminu (z t2) gdzie przedmiot=uj i egp1..3 (takie przypasowanie terminów do przedmiotów) Mam takie coś: Kod SELECT * FROM matury, terminy WHERE matury.pesel=$_GET[pesel] AND terminy.przedmiot=matury.uj AND terminy.przedmiot=matury.egp1 AND terminy.przedmiot=matury.egp2 AND terminy.przedmiot=matury.egp3 ale nie zwraca mi żadnego wyniku. Pomocy! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
We wszystkich polach mam te same wartości (znaczy zestaw z terminy.przedmioty zgadza się z matury.egp1...3)
Ale chodzi mi o to żeby wyszystkie terminy mi dopasowało do przedmiotów i wyświetliło właściwy termin przy właściwym przedmiocie. W tym momencie przy przedmiotach wyświetlana jest ta sama data. CODE <?php $db = mysql_connect ("localhost", "login", "hasło"); mysql_select_db ("baza1"); $wykonaj = mysql_query ("SELECT * FROM matury, terminy WHERE matury.pesel=$_GET[pesel] AND (terminy.przedmiot=matury.uj OR terminy.przedmiot=matury.egp1 OR terminy.przedmiot=matury.egp2 OR terminy.przedmiot=matury.egp3 OR terminy.przedmiot=matury.egp4)"); while($wiersz=mysql_fetch_array ($wykonaj)) { echo " <table border=\"0\" width=\"90%\" align=\"center\"> <tr> <td colspan=\"4\">Egzaminy abiturienta:</td> </tr> <tr> <td colspan=\"2\" nowrap><b>".$wiersz['nazwa']."</b></td> <td align=\"right\">PESEL:</td> <td nowrap><b>".$wiersz['pesel']."</b></td> </tr> <tr> <td colspan=\"4\"> </td> </tr> <tr> <td colspan=\"4\">Egzaminy ustne:</td> </tr> <tr> <td nowrap>Język polski:</td> <td colspan=\"2\" nowrap>Termin: <b>".$wiersz['upo']."</b></td> <td>Sala:<b> ".$wiersz['upos']."</b></td> </tr> <tr> <td nowrap>".$wiersz['uj']."</td> <td colspan=\"2\" nowrap>Termin: <b>".$wiersz['ujo']."</b></td> <td>Sala:<b> ".$wiersz['ujos']."</b></td> </tr> <tr> <td colspan=\"4\"> </td> </tr> <tr> <td colspan=\"4\" nowrap>Egzaminy pisemne:</td> </tr> <tr> <td nowrap>Język polski:</td> <td colspan=\"2\" nowrap>Termin: <b>".$wiersz['termin']."</b></td> <td>Sala:<b>".$wiersz['ppos']."</b></td> </tr> <tr> <td nowrap><b>".$wiersz['uj'].":</b></td> <td colspan=\"2\" nowrap>Termin: <b>".$wiersz['termin']."</b></td> <td>Sala:<b> ".$wiersz['pjos']."</b></td> </tr> <tr> <td nowrap><b>".$wiersz['egp1']."</b></td> <td colspan=\"2\" nowrap>Termin: <b>".$wiersz['termin']."</b></td> <td>Sala:<b> ".$wiersz['egp1s']."</b></td> </tr> <tr> <td nowrap><b>".$wiersz['egp2']."</b></td> <td colspan=\"2\" nowrap>Termin: <b>".$wiersz['termin']."</b></td> <td>Sala:<b> ".$wiersz['egp2s']."</b></td> </tr> <tr> <td nowrap><b>".$wiersz['egp3']."</b></td> <td colspan=\"2\" nowrap>Termin: <b>".$wiersz['termin']."</b></td> <td>Sala:<b> ".$wiersz['egp3s']."</b></td> </tr> <tr> <td nowrap><b>".$wiersz['egp4']."</b></td> <td colspan=\"2\" nowrap>Termin: <b>".$wiersz['termin']."</b></td> <td>Sala:<b> ".$wiersz['egp4s']."</b></td> </tr> <tr> <td colspan=\"4\"> </td> </tr> <tr> <td colspan=\"4\">Uwagi:</td> </tr> <tr> <td colspan=\"4\"><b>".$wiersz['uwagi']."</b></td> </tr> </table> ";} mysql_close ($db); ?> Ten post edytował ddiieesseell 4.09.2008, 13:48:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 05:45 |