![]() |
Tematy na forum Pro mogą zakładać jedynie moderatorzy. W otwartych tematach może pisać każdy, kto ma coś fachowego do powiedzenia. Wszystkie posty nie wnoszące nic do tematu będą natychmiast usuwane, a ich autorzy dostaną ostrzeżenie.
Jeśli uważasz, że jakiś temat jest warty dyskusji na tym forum, zgłoś go w temacie Propozycje.
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W tym topicu proszę umieszczać propozycje nowych tematów, na które chcielibyście porozmawiać.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 3.09.2008 Skąd: Kętrzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
od dłuższego czasu chodzi mi po głowie pomysł utworzenia klasy, która byłaby swego rodzaju reprezentacją ekranu przeglądarki internetowej. Obiekt tej klasy przechowuje dane opisujące środowisko po stronie klienta (przeglądarki internetowej) takie jak jej typ (tekstowa, graficzna, inne), rozdzielczość. Każdy inny obiekt w systemie po uprzednim wywołaniu odpowiedniej metody "dzierżawi" od tego obiektu pewną część ekranu (lub kilka), która staje się jego interfejsem. Każdy obiekt systemu otrzymuje od obiektu obsługi ekranu informację o środowisku klienta, dzięki czemu wie jakiego interfejsu użytkownika ma użyć. Obiekt obsługi ekranu korzysta z menadżera szablonów, który posiada informację o tym ile każdy z szablonów posiada "boxów", które mogą zostać wydzierżawione dla innych obiektów. To tylko zarys tego o czym myślę. Mam jeszcze wiele pomysłów z tym związanych. Od razu uprzedzę, że mam odpowiednie przygotowanie aby to zrobić, jestem inżynierem informatykiem. To co napisałem powyżej po części zostało sprawdzone i działa. Chciałbym o tym podyskutować. Czy warto dalej w to brnąć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 11:10 |