![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Postanowiłem założyć ten temat, by prowadzić w nim dyskusje na temat przeglądarek. Jak mówi stare przysłowie - "Koń jaki jest, każdy widzi.". A jak to jest z przeglądarkami? Dlaczego IE traci na rzecz Fx i Opery (ewentualnie Safari). Jaka przeglądarka jest najlepsza dla dewelopera, a jaka dla użytkownika? Co powoduje, że ludzie oszaleli na punkcie bicia rekordu przez Mozillę oraz czego można się spodziewać po IE8? A może coś Ciebie denerwuje w jakiejś przeglądarce?
Zapraszam do dyskusji. P.S. Proszę powstrzymać się od bezsensownych tekstów w stylu - "IE to badziew, bo tak". |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IE ma za dużo błędów, np. Ajax, często bywa że strona jest cała na Ajax'ie, wtedy IE wariuje. Co znaczy IE wariuje przy Ajax'ie? To znaczy że wywala od czasu do czasu (raz działa, raz nie) komunikat "Jest błąd na stronie" w pasku statusu. (cały javascript już nie działa!) Może nie aż tak, przynajmniej ja się nie spotkałem z czymś takim jeszcze (chyba że strona jest źle zrobiona) .. najczęściej łapie takie zamuły, nawet nie przy AJAXie tylko przy samym JS, którego jest dużo ... aż odechciewa się go używać ... Dlatego używam FireFoxa, Opera mi nie przypadła do gustu, te widgety... porażka... dlaczego nie ma pluginów tylko badziewne widgety? Jeszcze te widgety byłyby jako takie, gdyby nie to, że większość jak nie wszystkie uruchamiają się jako osobny proces - poza oknem przeglądarki ... co moim zdaniem irytuje Osobiście nie uważam aby Firefox był lepszy od Opery czy na odwrót. To jest pojęcie względne. Każdy woli co innego ... ja wole Chrome teraz (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sleep.gif) ' Ten post edytował decha-design 3.09.2008, 20:00:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:20 |