![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy był poruszany już ten wątek na forum czy nie ale jestem bardzo ciekawy co Wy powiecie na ten temat, przechodzę do rzeczy.
Jakie przedmioty powinienem sobie rozszerzyć na maturze jeśli chciał bym pracować jako programista www, aktualnie jestem na pierwszym roku liceum o profilu matematycznym?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli interesujesz się programowaniem hobbistycznie to na 100% będzie potrzebna Ci matematyka i później polski. (Angielski to już oczywistość dzisiaj). Znam ludzi, którzy poprawnie ułożą zdanie po angielsku, ale po polsku już nie do końca. Szkoda, że nie ma przedmiotu "Logika", bo niektórym to by się przydało.
matematyka - Dużo rzeczy po stronie PHP/C++/Java itd. (wybór nalezy do ciebie) będzie wymagało od ciebie logicznego myślenia i umiejętności liczenia. angielski - Jak napisali koledzy wyżej, dokumentacje itd. Nie opłaca się iść na Informatykę. Zazwyczaj jest to Office (u nas w liceum uczą robić prezentację w Power Poincie, a w gimnazjum tworzenie styli do Worda). Co do doświadczenia. Świat się zmienia i coraz młodsi mają dostęp do komputera. Już w wieku 15 lat jesteś w stanie nabyć niezłe doświadczenie (oczywiście za głodowe pieniądze, ale chyba od czegoś masz rodziców). I proszę, nie narzekajcie, że gimnazjaliści/studenci i inni zabierają wam rynek, bo z mojego doświadczenia wynika, że gość nie da więcej, a jak nie znajdzie nie doświadczonego to nie zrobi stronki i juz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 07:00 |