![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stronę dynamicznie ładująca treść z bazy danych. I mam pytanie, jak najlepiej napisać kod, który będzie wyświetlał słowa kluczowe oraz robił opis (description - meta tag) z treści strony, a później ładował oczywiście cała stronę.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mam systemu szablonów. w echo piszę znaczniki html itp. Aby załadować dodatkowy plik css, na początku każdego pliku, przed wywołaniem header, tworzę zmienną z nazwą css. W header jeżeli istnieje ta zmienna, ładuję dodatkowo css.
Na podobnej zasadzie mogę też chyba zrobić te pobieranie, oraz wklejanie meta tagów, a wykonane zapytanie, można uzyć dalej do pokazania na stronie już. A co do smarty: jak bardzo trudne jest operowanie na tym? a jak w smarty np. zrobić szkielet strony, żeby najpierw wykonywało się php wiadomo, a po tym był cały html, z tymże dołączałbym np plik header, main(główna zawartość strony), footer. Bo troszkę czytałem już, ale jakoś nie moge tego wymyśleć, jak to rozpisać w kodzie - jakbym jakąś pomoc uzyskał byłbym wdzięczny:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 07:50 |