![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 9 Dołączył: 14.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dopiero zacząłem przygodę z obiektowym PHP. Uczyłem się z książki 'Zaawansowane tworzenie stron www PHP5 Szybki start'.
Udało mi się wykombinować taki kod: http://www.wklej.com.pl/show.php?what=20080812201428 Ma to służyć jako miniCMS, to są klasy do zarządzania podstronami. Chciałbym się zapytać czy to jest wogóle obiektowo, bo mi się wydaje że to są zwykłe funkcje pogrupowane w klasy. Nie wiem czy rozumiem ideę obiektowego programowania. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 9 Dołączył: 14.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu sądzisz że to dopiero zalążek, myślałem że to już gotowa klasa. Ale cieszę się że załapałem o co chodzi, mam nadzieję że pójdzie teraz z górki.
Faktycznie masz rację z tym konstruktorem, nie wiem dlaczego tak go zrobiłem, już go poprawiam. Tylko troche mi na końcu nie wyszło tak jak bym chciał, zrobiła się dwuwymiarowa tablica, ale chyba prościej się nie da z tego wyjść. Można jeszcze dorobić kilka metod, na przykład lepszą walidację, ale narazie nie jest mi to potrzebne. Ten post edytował marcinpruciak 31.08.2008, 16:56:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 23:15 |