![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 072 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Witajcie
Od jakiegoś czasu nosze sie z zamiarem zakupu nowego monitora i tak się zastanawiam czy lepiej wybrac panorame czy jednak zwykły. Duży plus panoramy to jej szerokosc od teraz zadna dluga linijka kodu nie jest nam straszna (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Kompa glownie do kodowania uzywam i przegladania ww no i raz na rok film bądź gra głównie zaciekawił mnie Dell 2007wfp na matrycy s-ips. Dzięki za wszelkie komentarze |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że podczas kupna powinieneś zwrócić uwagę na maksymalną rozdzielczość dopuszczalną przez monitor oraz na resztę dopuszczalnych rozdzielczości, a następnie porównać je z rozdzielczością Twojego laptopa. Te dane są podane w specyfikacjach monitorów w sklepach. Oczywiście zaleca się, aby monitor miał ustawioną maksymalną dopuszczalną rozdzielczość, ale w drodze wyjątku mógłbyś ustawić w nim taką, aby wygodnie pracowało się z laptopem.
btw. Nie myślałeś o tym, że w Twoim przypadku może wygodniej pracowałoby się na stacji dokującej z jednym dużym zewnętrznym monitorem LCD? Ten post edytował Speedy 28.08.2008, 21:56:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
btw. Nie myślałeś o tym, że w Twoim przypadku może wygodniej pracowałoby się na stacji dokującej z jednym dużym zewnętrznym monitorem LCD? 1. Nie mam stacji dokującej (ani w pracy ani w domu). 2. Pracowałeś kiedyś na dwóch monitorach na raz? To jednak jest komfort którego tak łatwo się dużym monitorem nie rozwiąże. Po prostu nie wyobrażam sobie większego komfortu. 3. W pracy mam taki monitor jaki mam i troszkę by był dla mnie za mały, conajmniej teraz jak już się przyzwyczaiłem. Natomiast o co mi chodzi. Mam 15.4 1280x800 w domu i jakbym na przykład chciał dokupić 22'' 16:10 to jaką musi mieć rozdzielczość żeby nie było różnicy wielkości? A tak co do tematu: dla programisty nie ma innego wyboru niż widescreen. do filmów nie ma innego wyboru niż widescreen. do grania tak samo... właściwie to się zastanawiam po co jeszcze 4:3 produkują (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) . Ten post edytował Jabol 28.08.2008, 22:31:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 14:46 |