![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest sobie serwis x i głosuje się tam na fotki, każdy użytkownik ma ranking liczony na podstawie oddanych głosów, skala od 1-10 wartość średnia odpada (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
potrzebuję uwzględnić coś takiego że np profil mający 100 głosów na '1' jest dużo gorszy od profilu mającego 10 głosów na '1', a np profil mający głosy 1x8, 1x9, 1x10 jest lepszy od tego, który ma tylko 1x10.... wydaje się proste ale nic mądrego nie przychodzi mi do głowy, szukam, szukam i ciężko... miliony jets tkaich serwisów, gdzie głosuje sie na cokolwiek ale nie mogę znaleź gotowych rozwiązań |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Sorry za odkopanie tematu, ale nie mogłem znaleźć nic na ten temat. Mam podobny problem jak założyciel tematu. Ma ktoś pomysł jak można stworzyć jedno zapytanie, zamiast tych dwóch przedstawionych przez pana Nattfarinna? Jak sądzicie, przedstawione przez pana Nattfarinna rozwiązanie jest dobre? Może ma ktoś inny pomysł jak rozwiązać wyżej opisany problem? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 22:49 |