![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam problem z działaniem wyjątków w Kohanie...
przykladowy model:
no i teraz w kontrolerze
problem w tym ze nie wiem jak wyrzucić tekst na osobną stronę... czyli do kohana_error_page... no i w ogóle czy dobrze tego używam... i czy w modelu powinno być wyrzucenie wyjątku... hmmm |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba Tobie zaciemni (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Burdel to może zrobić 10 rodzajów wyjątków sprawdzanych w jednym miejscu i zagnieżdżone. A tak mam strefę gdzie wszystko idzie jak po maśle i tam sobie sprawdzam, co zwrócił model a w catchu zabezpieczenie na wypadek błędu który się może zdążyć zawsze prawda? Można to ewentualnie złapać w jakimś filtrze, ale to nie o to chodzi. Wyjątki mają zabezpieczać aplikację i przebieg o którym wspomniałeś. Nie twierdzę, że trzeba rzucać wyjątkiem za każdym razem, ale są one przydatna częścią PHP i należy z Nich korzystać. Szczególnie, że modelu możesz używać nie swoich bibliotek. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 09:15 |