![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ostatnio myślałem nad zmniejszaniem obrazka, skryptem php. Znalazłem w internecie skrypty, ale są skomplikowane. Pomyślałem, że można zrobić to za pomocą proporcji np. normalna wysokość / normalna szerokość = zmieniona wysokość / np. 100px Normalną wysokość i szerokość mamy dane, więc jest to równanie z jedną niewiadomą, które łatwo można rozwiązać Tylko nie wiem: 1. Jak wyciągnąć height i width z obranego obrazka i zapisać jako zmienne 2. Z php zacząłem 'tworzyć' stosunkowo niedawno i nie wiem czy wogóle php radzi sobie z równaniami -------------------- Check this out +++ Extremedomain.pl +++
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodziło mi o kod
Kody, które tworzą miniaturki, są kilkakrotnie dłuższe niż ten. Ale, tworzyłem ten kod z myślą o stronie z ogłoszeniami. Ktoś, kto wchodzi na stronę danego ogłoszenia i tak prawdopodobnie przeglądnął by wszystkie zdjęcia. I takim sposobem ładował by duże zdjęcia + miniaturki. Ten post edytował MS1 19.08.2008, 21:16:23 -------------------- Check this out +++ Extremedomain.pl +++
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 13:05 |