![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 883 Pomógł: 231 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam mały problem i nie mogę sobie z nim poradzić, a mianowicie chciałem z obrazka o rozmiarach 450x450 uciąć jego środkową część do 350x350, ale jakoś nie mogę tego zrobić.
po tym skrypcie mam pustkę czyli nic się nie wyświetla. Ten post edytował Tomplus 18.08.2008, 10:01:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 883 Pomógł: 231 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wg. mnie i mojego doświadczenia z tym skryptem, pokazuje obrazek który został stworzony (zapisany na dysk) przez funkcję foto(), więc jest wykonalny - tylko kwestia w tym dlaczego lub jak uciąć.
@dadexix jeżeli znasz sposób lepszy to przedstaw go. okej, temat zamykamy w sumie doradzić trzebało mi z jedną rzeczą do tego skryptu: czyli zastosować funkcję imagecopyresampled(); funkcja dziala podobnie jak imagecopyresized(), tylko że w obrębie stworzonego obrazka możemy przesuwać obrazkiem który wczytaliśmy. Przesunięty obrazek - zapisać i gotowe. Największą pomoc wniósł do mojego problemu nospor i jemu dziękuje szczególnie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 02:11 |