![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh - popatrzcie drodzy koledzy i koleżanki, Wy którzy urodziliście się przed pamiętnym rokiem zmian 1984 ... co się dzieje z tymi co są urodzeni od 1984 w górę ... i popatrzcie, pomyślcie czy Wy będąc w 7, 8 klasie szkoły podstawowej mając 14, 15 lat - także robiliście takie błędy, także mieliście problem z napisaniem o co Wam chodzi ?
Zaczynam się obawiać, że jednak ten Czarnobyl zaszkodził społeczeństwu Polskiemu. I nawet jeśli uznacie to za obrażanie kogokolwiek - mówi się trudno. Po prostu chcę powiedzieć, że źle z naszą kochaną Ojczyzną będzie jeśli w przyszłości to młode pokolenie będzie musiało wziąć na swoje braki los tego wielokrotnie krzywdzonego w historii kraju. Jeśli ta tendencja się nie zmieni to chyba lepiej by nas rosjanie napadli i podbili wtedy przynajmniej będziemy mogli się łudzić, że źle nam się dzieje z powodu tych złych rosjan a nie z powodu poziomu naszych młodszych rodaków . A jeśli ktoś się czuje urażony tym co napisałem - trudno albo zaczniemy mocno napiętnować debilizm i dysmózgowie albo obudzimy się w ręką w nocniku a głową w szambie ... pozdrawiam, Łukasz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lekarze w szpitalach, bo o ich pensjach wiem nijak nie zarabiają kilkuset złotych. Znalazłam nawet artykuł, całkiem nowy, na ile dobry - trzeba by było spytać gusu. A bywają lekarze którzy zarabiają i więcej, również w publicznych placówkach.
Cytat A żebyś wiedziała I dobrze, każdy ma prawo kochać to co mu się podoba (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja że nie miałem wcześniej czasu skomentuję jeszcze stare posty. Co do polityki, to nie mam ochoty o tym nawet mówić. Co do głównego tematu, to pojawiły się (w różnych postach i mieszankach) moje argumenty które bym wytoczył, więc nie widzę sensu ich powtarzać.
Jedynie zadam pytanie, takiej jak moim rodzicom kiedy narzekali że siedzę po nocach przed komputerem, a czy za waszych czasów były komputery? Cała sprawa polega na tym, że nie tylko ludzi i szkoły kształtują ludzi, ale też to co mamy, pamiętam że jak byłem mały to w domu mieliśmy jeden z paru telefonów w całej wsi, teraz każda prawie osoba ma, to samo z telewizorami, komputerami a na internecie kończąc. Po porostu to rodzi nowe otoczenie, które mocno wpływa na ludzi, na czatach nikt nie zwraca uwagi na poprawną pisownię, gorzej osoby wyśmiewają polskie "krzaczki"... Do tego dodamy to, że nauczyciel nie może wywalić ucznia z klasy, czy chociażby coś powiedzieć, co go ruszy i mamy skutki braku wychowania, bo nie można uczyć ludzi tylko pozytywnymi emocjami, nawet takie stare "rzeczy" jak religie mają piekło którym straszą (choć z ankiet wynika, że więcej ludzi wierzy w niebo niż w piekło?!?!?!). Nauczyciel w większości przypadków jak jest dobry potrafi trzymać klasę w ładzie, ale czasem jak już nie ma ktoś żadnego szacunku do nauczyciela, to już nic nie zdziała. Wiem jak to wyglądało u mnie w szkołach średnich, trafiłem do LO gdzie uczniowie czuli się jakby "lepsi" przez to nie zachowywali się jak barbarzyńcy i praktycznie każdy nauczyciel nie miał z klasami problemów (były wyjątki ;]) A wracając do komentowania: Lekarze w szpitalach, bo o ich pensjach wiem nijak nie zarabiają kilkuset złotych. Znalazłam nawet artykuł, całkiem nowy, na ile dobry - trzeba by było spytać gusu. A bywają lekarze którzy zarabiają i więcej, również w publicznych placówkach. Wiesz, tylko że lekarze mają dość upierdliwą naukę i muszą się ciągle doszkalać, studia są o wiele cięższe niż informatyka, a chyba ich zarobków nie porównasz. A ludziom ciężko się przekwalifikować jak spędzili 10lat nauki tylko po to aby zostać lekarzem. Tego też się nie nauczysz w domu, a błędy kosztują czasem życie. Więc ich praca jest na prawdę wymagająca, a tego się nie docenia i o to chodzi, nie porównujmy tylko ile dostaje na rękę, ale też ile wymaga to wiedzy i jaką niesie to odpowiedzialność. Widziałes kiedyś biednego lekarza? Ja znam wielu i żaden nie jest biedny. Kilkaset złotych to żenujący mit, więc nie rozśmieszaj obecnych to osób. Up, ja twierdzę że jakby ludzie chcieli, to każdy by nie był biedny, ale ludziom się często nie chce, lub wolą tylko narzekać. ... to nie całe zycie musi być lekarzem. Niech sobie zmieni zawód. Znów patrz wyżej (chyba przewidziałem te argumenty... ) pielegniarki - prawda nie mają jak brać, ale u nas lekarze nawet za skierowanie na badania biorą... A ludzie płacą. Gdyby nie płacili nie było by zróżnicowania, do tego nie wszyscy biorą. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 23:48 |