![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh - popatrzcie drodzy koledzy i koleżanki, Wy którzy urodziliście się przed pamiętnym rokiem zmian 1984 ... co się dzieje z tymi co są urodzeni od 1984 w górę ... i popatrzcie, pomyślcie czy Wy będąc w 7, 8 klasie szkoły podstawowej mając 14, 15 lat - także robiliście takie błędy, także mieliście problem z napisaniem o co Wam chodzi ?
Zaczynam się obawiać, że jednak ten Czarnobyl zaszkodził społeczeństwu Polskiemu. I nawet jeśli uznacie to za obrażanie kogokolwiek - mówi się trudno. Po prostu chcę powiedzieć, że źle z naszą kochaną Ojczyzną będzie jeśli w przyszłości to młode pokolenie będzie musiało wziąć na swoje braki los tego wielokrotnie krzywdzonego w historii kraju. Jeśli ta tendencja się nie zmieni to chyba lepiej by nas rosjanie napadli i podbili wtedy przynajmniej będziemy mogli się łudzić, że źle nam się dzieje z powodu tych złych rosjan a nie z powodu poziomu naszych młodszych rodaków . A jeśli ktoś się czuje urażony tym co napisałem - trudno albo zaczniemy mocno napiętnować debilizm i dysmózgowie albo obudzimy się w ręką w nocniku a głową w szambie ... pozdrawiam, Łukasz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a bogaci z biedakami A co to ma do chęci do nauki czy poziomu ucznia ? Wydaje mi się że nic. Nie pieniądze określają człowieka. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co to ma do chęci do nauki czy poziomu ucznia ? Wydaje mi się że nic. Nie pieniądze określają człowieka. - nie wiem czy chciałbyś, żeby Twoje dziecko uczyło się razem z imigrantami, cyganami etc. Tak samo jak pochodziłbyś z biednej rodziny i trafił do klasy, gdzie 90% dzieciaków się wozi markowymi ciuchami i odtwarzaczami mp3 - byłbyś dla nich zerem, nikim, wsiowym ćwokiem. System mieszający ludzi z różnych warstw społecznych jest złym, socjalistycznym reliktem. Nie chcę się tu żalić, ale jak przeprowadziłem się do miasta, to nie mogłem się bawić z innymi dziećmi, bo byłem ze wsi - z kolei jak mieszkałem na wsi to inne dzieci na.. we mnie kamieniami, bo nie chodziłem do kościoła. Możecie pisać co chcecie, jacy to polacy są tolerancyjni, wykształceni itp. - dla mnie to po prostu złodzieje i zacofani idioci, bo taka jest niestety prawda. Gdy przeprowadziłem się do nowego mieszkania dostałem w prezencie od rodziców wycieraczkę - poleżała może z tydzień. Pokolenie JP 2 już kilka razy demolowało mi samochód - jak mam mieć dobre zdanie o polsce?Jakość polskiej edukacji to mit - byłem w jednym z najlepszych liceów, a oto co widziałem w klasie maturalnej: 1. Uczeń nie potrafi dodać dwóch ułamków (1/2 + 1/3 napisał, że to 2/5) 2. Uczennica nie potrafi rozwiązać 1+X = 0 3. Uczeń na lekcji gegry zaznacza polskę na mapie fizycznej - między innymi Alpy 4. Uczennica na lekcji gegry nie potrafi wskazać Indii Przykładów można by mnożyć. I będzie tak zawsze, dopóki lekcje matmy będą wyglądały "twierdzenie, definicja, aksjomat". Jak pracowałem w banku (moja pierwsza praca) to nabrałem przekonania, że polacy to w 99% idioci pierwszej klasy. I co z tego, że on mi cytuje Platona, Cycerona, jak nie ma pojęcia o elementarnych problemach z życia? Zero myślenia, samodzielności i wyobraźni. Popatrzcie - większość polaków ma problemy nawet z pisaniem i mówieniem w swoim rodzimym języku, dlatego polska regularnie okupuje doły tabeli w testach edukacyjnych. Sam też jestem wg systemu idiotą, bo miałem z polaja 23 pały - przeczytałem tysiące książek, ale miałem wyjechane na narodowych wieszczy - jak można dawać dzieciakom do czytania "Pana Tadeusza" czy inne bzdury? Przecież to chore, nawet ja nie rozumiałem z tego dwóch zdań, nie przeczytałem nawet jednej lektury - debil ze mnie, co nie? I co ma do tego polityka? Od rządów T. Mazowieckiego rządzą konserwatywni socjaliści. Najbardziej liberalny okazał się rząd L. Millera (obniżył podatki dla przedsiębiorców z 40 do 19%) - co to za kraj, gdzie postkomuniści to najwięksi liberałowie? Jakie nie wezmę statystyki, to polska dołuje - choćby ranking wolności gospodarczej: http://www.heritage.org/Index/countries.cfm Z kolei gdy weźmiemy ranking łamania praw człowieka i praw obywatelskich to oczywiście polska w Europie prowadzi. Ceny i podatki jedne z najwyższych, za to pensje jak w Burundi. Obywatele podzieleni na frajerów (tych którzy pracują) i pasożytów (tych, którzy żyją z czyjejś pracy: rolnicy, górnicy, stoczniowcy - około 350 zawodów i grup społecznych) Olewam wybory, bo na kogo mam głosować? Wszystkie partie obecne teraz w sejmie to typowe partie socjalistyczne. Ten post edytował Pilsener 18.08.2008, 08:51:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 23:36 |