![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 2 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Pogorzelica Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam....
Nie znam języka ajax ale może zrobienie odświeżenia 1 elementu co 30 sekund nie będzie trudne... mam zegarek graficzny który wygląda tak:
chodzi mi o to żeby co 30 sekund odświeżał się sam zegarek.. bez przeładowania strony a wiem że ajax daje taką możliwość... proszę o pomoc.... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod function callAHAHget(url, div) { try { req = new XMLHttpRequest(); } catch(err1) { try { req = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP"); } catch(err2) { try { req = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } catch(err3) { req = false; } } } var rand = parseInt(Math.random()*99999999); req.onreadystatechange = function() {responseAHAH(div)}; req.open("GET", url+'&rand='+rand, true); req.send(null); } function responseAHAH(div) { if(req.readyState==4) { if(req.status==200) { document.getElemenById(div).innerHTML = req.responseText; } else { alert('Błąd serwera') } } else { document.getElementById(div).innerHTML = 'Wczytywanie'; } } Zapisz to sobie do pliku ahah.js . W sekcji head strony daj: <script type="text/javascript" src="ahah.js"></script> Do onLoad w body daj setInterval("callAHAHget('adres.php', 'zegarek');", 30000); Pisane z palca, nic nie gwarantuję, powinno działać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 04:10 |