![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh - popatrzcie drodzy koledzy i koleżanki, Wy którzy urodziliście się przed pamiętnym rokiem zmian 1984 ... co się dzieje z tymi co są urodzeni od 1984 w górę ... i popatrzcie, pomyślcie czy Wy będąc w 7, 8 klasie szkoły podstawowej mając 14, 15 lat - także robiliście takie błędy, także mieliście problem z napisaniem o co Wam chodzi ?
Zaczynam się obawiać, że jednak ten Czarnobyl zaszkodził społeczeństwu Polskiemu. I nawet jeśli uznacie to za obrażanie kogokolwiek - mówi się trudno. Po prostu chcę powiedzieć, że źle z naszą kochaną Ojczyzną będzie jeśli w przyszłości to młode pokolenie będzie musiało wziąć na swoje braki los tego wielokrotnie krzywdzonego w historii kraju. Jeśli ta tendencja się nie zmieni to chyba lepiej by nas rosjanie napadli i podbili wtedy przynajmniej będziemy mogli się łudzić, że źle nam się dzieje z powodu tych złych rosjan a nie z powodu poziomu naszych młodszych rodaków . A jeśli ktoś się czuje urażony tym co napisałem - trudno albo zaczniemy mocno napiętnować debilizm i dysmózgowie albo obudzimy się w ręką w nocniku a głową w szambie ... pozdrawiam, Łukasz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
System szkolnictwa w Polsce stoi na... wysokim poziomie. Jak już skończycie się śmiać, to poczytajcie dalej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Od lat wmawia się Nam, że inne kraje europejskie i USA mają takie wspaniałe szkolnictwo. Sam, kilka razy w telewizji słyszałem, jak amerykanin dawał "dobre rady" naszym włodarzom. Krew mnie zalewała, bo w tej samej "ameryce" jest więcej analfabetów niż w całej Europie. Poziom studiów jest na poziomie polskiego liceum (poczytajcie jak idzie naszym rodakom, którzy w Polsce ledwo z klasy do klasy się ślizgali). W Naszym kraju najsmutniejsze jest to, że równamy w dół - do poziomu UE. Dlaczego zatem uczelnie takie jak Harvard, Oxford, mają tak wielu utytułowanych absolwentów, w tym Polaków? Dlaczego stawia się ich za wzór? Produkują cwaniaków, tyle, że wysokiego szczebla. Przy okazji tylko odbierają Oni dobre wykształcenie. To nazwa uczelni na dyplomie daje im pracę, a media utwierdzają społeczeństwo w przekonaniu, że to jest najważniejsze - nazwa uczelni, a nie faktyczny jej poziom. Wiecie, dlaczego tak jest? Otóż, większość ludzi nie chce być wykształcona - Oni chcą tylko dobrze płatnej pracy. Wyższe wykształcenie (nie na papierku) to nie tylko ściśle ukierunkowana, specjalistyczna wiedza w jakiejś dziedzinie. Cytat matematyków uczy się języków, literatów fizyki To kim jest fizyk, który nie wie kim był Platon? Kim jest ten fizyk bez znajomości historii? No do diabła - nikt mnie nie przekona, że ma On wyższe wykształcenie - ma tylko papierek świadczący o znajomości fizyki - akademickiej. Ładnie go Dorn nazwał - wykształciuch (uważam tak od około 8 lat i jeszcze nikt mnie nie przekonał, że jest inaczej) Żaden system kształcenia nie zrobi z idioty intelektualisty, choć idiotę z intelektualisty, owszem. Pozdrawiam i proponuje, abyście sami ocenili szkolną wiedzę, którą posiadacie z tym, co wie o Świecie przeciętny europejczyk - może będziecie mile zaskoczeni. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 16:35 |