![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 399 Pomógł: 7 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Poprawiam stronę żeby ładnie otwierała się we wszystkich przeglądarkach. Ale nie mogę poradzić sobie z IE i menu głównym strony bo się źle wyświetla. Link do strony cs.SEKOCIN.pl html CSS Kod #counter-strike_top-menu { float:left; width: 980px; } ul.counter-strike_menu-glowne-ul, li.counter-strike_menu-glowne-li{ display: block; list-style: none; margin: 0; padding: 0; } Ten post edytował Piotrwusek 9.08.2008, 15:51:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak tytułem offtopa jeszcze:
![]() Cytat Czyli co, wszyscy profesjonalni koderzy tworzą wersje swoich stron pod Netscape 3, wszelkie przeglądarki dla komórek, przeglądarki tekstowe itp. itd.? "Kurczę, bo przecież nie mogę ignorować tych grup!" No nie przesadzajmy. Wszystko zależy od typu strony, ale w większości przypadków użytkownicy korzystający z przeglądarek na komórki i innych wymienionych to jakiś... 1-2%? A teraz popatrz na IE6 - okazuje się bowiem, że userów zbyt leniwych by zrobić update jest przeciętnie jakieś 15-20%, czyli znacznie więcej. Ja również podczas pisania strony dostaje palpitacji serca kiedy trzeba ją dostosować do pseudowymogów IE6, ale jednak nie chciałbym, żeby ta 1/5 userów widziała stronę w kawałkach. Btw, ktoś kiedyś powiedział, że profesjonalną stronę buduję się tydzień, dzień i 30 minut. 30 minut piszę się kod, jeden dzień się robi szatę graficzną, a tydzień poprawia, by jakoś znośnie prezentowała się pod IE. ![]() Ad. tematu: proponowałbym tymczasowo wrzucić wszystko inline i usuwać na chwilę podejrzany kawałek kodu. Jesli jest ok, wklejasz z powrotem. Jesli nie, wiesz gdzie jest błąd. Ew. możesz przejechać stronę validatorem W3, czasem potrafi wskazać błędy tam, gdzie teoretycznie być nie powinno. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 17:20 |