![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taką propozycję stworzenia jednego dużego kursu html-css-php w którym było by wszystko od specyfikacji poprzez programy przydatne osobie tworzącej strony aż do opisu komend i ich zastosowania...
Wiem taki kurs by był rozległy i potrzeba było by trochę czasu na jego stworzenie, można było by użyć informacji z artykułów na php.pl o ile autorzy się zgodzą. ---------- Może pomysł już był może już jest realizowany lub jest to bezsensowny pomysł ale ja nic na ten temat nie wiem, więc napisałem tutaj jeśli coś w tym stylu już było proszę o zamknięcie/usunięcie tematu. Ten post edytował ShadowD 9.08.2008, 16:08:30 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ahh przez pierwsze kilka dni zero odzewu a teraz nagle wszyscy chcą pisać, cieszy mnie to... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Sądzę jak kolega wyżej, php.pl jest jedną z największych stron tego typu jak nie największą w Polsce więc przy tylu osobach które znają się na rzeczy można coś ładnego napisać. Nie chce mieszać wszystkich kursów tak jak napisał kolega, był by podzielony na części: 1. (X)HTML 2. CSS 3. PHP 4. MYSQL 5. JS 6. AJAX Oczywiście można połączyć np 3 z 4 i 5 z 6 jako rozwinięcia, można również zamienić kolejność tak by js był przed php, ale to nieistotne szczegóły bynajmniej w tym momencie... *Zauważmy, że w internecie jest bardzo mało bezbłędnych kursów tworzonych pod najnowsze specyfikację. Niestety w książkach też zdarzają się błędy, a tu ~30 000 osób czuwało by nad poprawnością kursu... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Tak a propos to jest mój pomysł jeśli znajdzie się jakaś ilość chętnych możemy wspólnie coś napisać, a co do rozwijania innych kursów to każdy może pomóc. Pomyślcie jak fajnie by wyglądała zakładka [KURSY] na stronie php.pl i to my wyli byśmy jej autorami, o ile Administracja by się na to zgodziła. Jeśli ktoś jest chętny niech napisze swoją kandydaturę wszyscy się przydadzą którzy mają choć pojęcie o programowaniu, zawsze można poprawiać choćby gramatykę... Ten post edytował ShadowD 12.08.2008, 14:24:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 23:21 |