![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 2 Dołączył: 2.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wiem, że to dosyć proste ale naczytałem się tutoriali i nie mogę tego ugryźć już cztery dni stoje w miejscu i dumam. Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć? W jaki sposób leci zmienna do zapytania? tzn z kąd zmienna którą przesyłam w linku (używając $_GET['nazwa_zmiennej']) wie z którego pliku czytać zapytanie?? Pytam bo mam problem, zapytanie leci mi do bazy przez powiedzmy 1.inc.php a nie przez 2.inc.php. Gdy przesyłam zmienną np. "COŚTAM" dostaje błędy z 1.inc.php.
Powód edycji: dodałem tag do tematu (ociu)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 2 Dołączył: 2.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wcześnej chodziło mi o instrukcję kontrolującą przepływ programu (czym jest swich()) tylko wcześniej nie znałem terminologi.
Ale nadal jestem w kropce. Wogóle to czuję, że szukam za głęboko, kiedy odpowiedz prawdopodobnie mam przed nosem. Mam tak w swich() zdefiniowane kilka pozycji i tylko jedna pobiera mi dane z linków. Więc powiedzmy: Kod case 'COSTAM': $file = "COSTAM.inc.php"; break; case 'TOCHCE': $file = "tochce.inc.php"; break; działa tylko COSTAM a TOCHCE nie pobiera danych z linków, gdy zmienie: Kod case 'COSTAM':$file = "TOCHCE.inc.php"; break; to działa pobiera mi z TOCHCE i wszystko gra, ale COSTAM w tym momencie przestaje działać. OK (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Już wszystko działa, oczywiście trzeba było odpowiednio ustawić .htaccess. Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie. Ten post edytował wree 11.08.2008, 21:15:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 12:06 |