![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Z serii ciekawych pytań Kocura tym razem chciałbym zapytać się Was: Jak najlepiej i najszybciej nauczyć się Symfony? Zakładamy znajomość PHP'a a także programowania obiektowego. Jakie macie z tym doświadczenia - jaki sposób byście polecili ? Może rzucicie jakimiś linkami ![]() pozdr. Łukasz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja rada: przeczytaj pierwsze 3-4 rozdziały z książki - są tam podstawy, które trzeba znać - reszta to rzeczy, które wyjdą w praniu.
Potem przerób projekt askeet - jest to przykład aplikacji napisanej od a-z w symfony (niestety są błędy i niezgodności z obecną wersją symfony, ale po przeczytaniu tych rozdziałów o których mówiłem łatwo je wyłapiesz). Askeet jest o tyle fajny, że pokazuje jak robić coś według "symfony way" - w książce tego nie znajdziesz. Oczywiście przerabiając kolejne rozdziały askeet musisz doczytać książkę - ale zawsze wskazują gdzie znajdziesz dalsze informację. Po czymś takim możesz zacząć swój projekt. Uwierz mi, że nie warto zaczynać nauki samego podręcznika i swojego projektu bo będziesz wiele razy wynajdował koło na nowo. W askeet masz wszystko na tacy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:35 |