![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam już skrypt uploadu jednak nie wiem jak napisać to, aby nazwa wysłanego pliku zmieniła swoją nazwę w 100% na jakiś ciąg znaków np. na liczby i druga sprawa już mniej ważna to jak zrobić miniaturki do nowo wysłanego pliku, aby zapisały się na serwerze.
Z góry dziękuję za szybką i pomocną odpowiedz. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie za szybką odpowiedz jednak po wklejeniu tego skryptu do zmiany nazwy nic się nie dzieje. Teraz mój skrypt wygląda tak :
Czy winą jest złe umiejscowienie tego fragmentu ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
} $p_nazwa =$uploaddir.$_FILES['plik']['name']; $p_roz= array_pop(explode(".", $p_nazwa)); $p_nazwa_zm=(md5($p_nazwa)).".".$p_roz; { $uploaddir = 'katalog/'; if(move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'], $uploaddir.$_FILES['plik']['name'])) chmod($uploaddir.$_FILES['plik']['name'], 0644); Nie nie no musisz pozmieniać u siebie. Zobacz, nadal przesyłasz stary plik
zrób tak
Wtedy powinno zakukać, Ty w całym skrypcie używasz $_FILES['plik']['name'] można to zapisać do zmiennej i będzie ładniej i przejrzyściej, dla Ciebie Ja to zrobiłem sobie tak $nazwa_pliku=$_FILES['plik']['tmp_name'] $plik_tmp=$_FILES['plik']['tmp_name'] nie łatwiej ? Pozdrawiam Redelek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 19:32 |