![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam kilka pytań dotyczących programowania obiektowego w php. Staram się napisać stronkę za pomocą oo ale niestety moja przygoda z oo się dopiero zaczyna więc nie wiem jak powinny wyglądać poszczególne class'y. Mój serwis ma logowanie, dodawanie artykułów, edytowanie artykułów, rejestrację, kontroler sesji, odzyskaj hasło, zmiana danych w profilu. Na razie tyle, nie wiem jak połączyć owe funkcje w class'y tz czy dodawanie i usuwanie/zmiana artykułów ma być jedną klasą... Moim zdaniem powinno wglądać to tak (każda linia to jedna class'a): -class'a która składa wszystko do kupy -logowanie, kontrola sesji -rejestracja -odzyskiwanie hasła -zmiana danych w profilu -dodawanie, edytowanie, usuwanie artykułów Proszę o poprawienie mojego pomysłu bo chyba lekko przesadziłem z dzieleniem tego na elementy?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może i nie ma jednak po to tu pisze by ktoś naprowadził mnie na dobrą drogę...
Zamiast wytykać mi, że nie jest to MVC możesz pomóc, zresztą pisałem "ma przypominać mvc". Ps Jakiś zdenerwowany jesteś, spokojniej a tak apropo stary to ja nie jestem... Ten post edytował ShadowD 6.08.2008, 23:07:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 14:50 |