![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainstalowałem sobie symfony... zasadniczo zaczynam z nim zabawę
i zrobiłem na razie najprostszy przykład w stylu 'hello world' odpaliłem i wyszło że generowanie trwało ponad 0,1 s czy to nie aby trochę za dużo jak na uruchomienie samego frameworka... chciałem się zapytać czy u was też tak chodzi i dla jak dużych serwisów używacie tego frameworka... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po odpowiednim zdefiniowaniu encji w schema.yml masz na przykład coś takiego:
Taki system operowania na relacjach jest całkowicie bezużyteczny ponieważ w 99% przypadków kończy się na klepaniu własnoręcznie zapytań za pomocą Doctrine_Query. Docrine nie pozwala na wstrzykiwanie dodatkowych kryteriów do takich zapytań co czyni ten system kompletnie nieprzydatnym do czegokolwiek. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taki system operowania na relacjach jest całkowicie bezużyteczny ponieważ w 99% przypadków kończy się na klepaniu własnoręcznie zapytań za pomocą Doctrine_Query. Docrine nie pozwala na wstrzykiwanie dodatkowych kryteriów do takich zapytań co czyni ten system kompletnie nieprzydatnym do czegokolwiek. no fakt - kompletnie. zastanow sie co mowisz - po to wlasnie jest dql zeby miec dane i zaleznosci miedzy nimi takie jak sie chce. Ten post edytował murwazy 6.08.2008, 15:02:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 16:02 |