![]() |
Tematy na forum Pro mogą zakładać jedynie moderatorzy. W otwartych tematach może pisać każdy, kto ma coś fachowego do powiedzenia. Wszystkie posty nie wnoszące nic do tematu będą natychmiast usuwane, a ich autorzy dostaną ostrzeżenie.
Jeśli uważasz, że jakiś temat jest warty dyskusji na tym forum, zgłoś go w temacie Propozycje.
![]() |
![]()
|
|
Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 072 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Temat założony na prośbę SHIPa oraz normanosa traktujący o rozkładaniu obciążenia na wiele maszyn
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widziałem ale jeśli mam być szczery to to jest rozwiązanie słabe.
Załóżmy, że na każdy serwer (a mamy ich powiedzmy 10 sztuk) trafi po 50 użytkowników. Może się zdarzyć, że na jeden serwer trafią użytkownicy co będą odświeżać stronę raz na 5 minut (bo czytają w tym czasie regulamim, forum, cokolwiek) ale może się też tak zdarzyć, że na jeden serwer trafią użytkownicy co będą mieli odświeżenie co 10 sekund (bo na przykład wysyłają ataki w grze). I właśnie w grach widziałem to rozwiązanie i ono było za słabe. Prizee.com z tego korzystało (i chyba jeszcze korzysta) ale już pracują nad przebudową infrastruktury. Statyczne (przy pierwszym żądaniu w ramach sesji) przypisanie użytkownika do serwera jest najprostszym i na mój gust najgorszym rozwiązaniem. pozdr. Łukasz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 09:43 |