![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 5 Dołączył: 15.07.2008 Skąd: Kłodzko Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Napisałem już skrypt który wyświetla listę porad.
Ale zostało mi do napisania jeszcze skrypt który wyświetla porady. 1. Jak mam umieszczać w bazie kod php lub innych języków, mam na końcu linijek dodawać <br>? 2. Jak pokolorować w db fragmenty kodu między którymi znajduje się tekst? 3. Jak zrobić tabelkę z pokolorowanym kodem i umieścić ją w bazie? Chodzi mi o coś takiego:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcją htmlspecialchars" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual musisz potraktować tylko dopasowany teksty między [code ] a [/code ], a nie całość.
Poczytaj o fladze e w wyrażeniach regularnych: http://pl2.php.net/manual/en/reference.pcr...n.modifiers.php Oraz przykład #4: preg_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Ewentualnie możesz spróbować pobawić się z preg_replace_callback" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 00:03 |