![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainstalowałem sobie symfony... zasadniczo zaczynam z nim zabawę
i zrobiłem na razie najprostszy przykład w stylu 'hello world' odpaliłem i wyszło że generowanie trwało ponad 0,1 s czy to nie aby trochę za dużo jak na uruchomienie samego frameworka... chciałem się zapytać czy u was też tak chodzi i dla jak dużych serwisów używacie tego frameworka... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@normanos chyba trochę opacznie rozumiesz yahoo. Wydaje mi się, że dla nich ma znaczenie optymalizacja. Każdy błąd w optymalizacji w ich przypadku może wymagać wielotysięcznych nakładów w infrastrukturę. Ja raczej odczytuję ich wypowiedzi w kontekście "wydajność to nie wszystko - lepiej dołożyć trochę sprzętu aby zaoszczędzić na budowie i rozbudowie aplikacji". Bo prawda jest taka, że dzisiaj już nawet dedyka możesz mieć za śmieszne pieniądze.
Co do obciążenia 1000os/miesiąc to faktycznie bardzo mało (choć pewnie 95% stron tego nie osiąga). Z kolei 10.000/dobę to już całkiem sporo jak na polskie realia i zużycie sprzętu faktycznie bardzo małe - choć wiadomo wszystko zależy od typu aplikacji, średniej ilości oglądanych stron, jej złożenia itd bo np. 50 osób online na gołym phpbb a phpbb by przemo to jest spora różnica. Ale na pewno zgodzę się, że jeśli chodzi o wydajność to kohana jest lepszym wyborem niż symfony. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 17:24 |