![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainstalowałem sobie symfony... zasadniczo zaczynam z nim zabawę
i zrobiłem na razie najprostszy przykład w stylu 'hello world' odpaliłem i wyszło że generowanie trwało ponad 0,1 s czy to nie aby trochę za dużo jak na uruchomienie samego frameworka... chciałem się zapytać czy u was też tak chodzi i dla jak dużych serwisów używacie tego frameworka... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@athabus: imho bezsensu to by było jakbym sobie zrobił echo 'hello world'; i powiedział że wykonuję się o 4 rzędy szybciej...
nie nazwałbym tego testem ale sprawdzaniem narzutu jaki symfony daję... i przy profilowaniu wyszło że połowa czasu to było ładowanie konfiguracji...a druga połowa rozpakowanie żądania, więc czy zrobię cache-a czy nie to raczej nieunikniony narzut... (?) Cytat Z symfony jest tak, że na początku daje spory narzut.(...) To wtedy symfony już to ma natomiast w php musisz to wszystko dopisać i aplikacja zwalnia. chcesz mi powiedzieć że dla każdej aplikacji nawet kalibru hello world odpalane są "ograniczenia dostępu do podstron, prawa użytkowników, filtry, dodatkowe moduły stanowiące tak naprawdę mini aplikacje", nie wiem jak to działa ale zdaję się że sensowne by było że to zadziała jak tego użyjesz... a jeśli zadziała jak tego użyjesz to zwolni tak samo niezależnie czy Ty to napisałeś czy ktoś inny kto wbudował to we framework ten fragment Twojego posta jest dla mnie nielogiczny/niezrozumiały inaczej... chcę robić projekt duży, ktoś tam chce trochę kasy władować w ten projekt i nie chciałbym żeby się okazało że na serwerze który jest planowany gdy wejdzie na www np. 100 osób online, strona padnie i się żywcem pogrzebię zasadniczo nie wiem czy na stronie będzie 10 osób online czy 1000... ale biorąc pod uwagę fakt że trochę chcą w projekt władować raczej się nastawiam na dużo... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 22:20 |