![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
chciałbym poznać Wasz sposób na system komunikacji użytkowników w serwisach społecznościowych. co jest potrzebne: - wysyłanie, odbieranie poczty - możliwość usuwania poczty, przenoszenia do kosza - możliwość przeglądania poczty odebranej, wysłanej i tej w koszu w zasadzie to tyle 'kłopotliwych' kwestii. ja zrobiłem tabele poczta i pogubiłem się podczas programowania. czy nie prościej byłoby zrobić 2 tabele: odebrane i wysłane? podzielcie się swoimi rozwiązaniami. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dlaczego tinyint(2) a nie tinyint(1) ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dlaczego tinyint(2) a nie tinyint(1) ? A co to za różnica? Przecież to i tak nie ma nic wspólnego z długością pola. Cytat Another extension is supported by MySQL for optionally specifying the display width of integer data types in parentheses following the base keyword for the type (for example, INT(4))
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 23:57 |