|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Mam Symfony 1.1 i problem z przesłaniem danych pochodzących z formularza do następnej Akcji. Mianowicie, gdy formularz jest submitowany to wywołuje stronę www.sss.pl/submit na której dane przechodzą walidacje i gdy przejdą chce przekazać na inną strone te dane z formularza poprzez POST Ale nie wiem jak w symfony zrobić aby mógł przekazać dalej dane pochodzące z formularza z jednej akcji do następnej akcji (z strony www.sss.pl/submit do www.sss.pl/finish). Kod ten zwraca dane z formularza w postaci array i te dane bym chciał przekazać na inna stronę (inna akcje) przez POST. Symfony posiada możliwość pojedyncze dodawanie wartości
ale ja posiadam tablice z wartościami i nie chce sie bawic w reczne dodawanie tylko chce cała tablice przekazać i naj lepiej przez metody symfony ale szukałem i nie znalazłem jakoś (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Kod poniższy prześle dane przez GET a ja chce przez POST
Ten kod poprostu przekazuje dane z formularza poprzez GET http://localhost/sss/web/frontend_dev.php/...odstawoe//opis/ Ten post edytował kaniagandzowski 31.07.2008, 21:46:42 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
No tego nie wiedziałem.
Ale jest problem tego typu gdy użytkownik odświeży stronę to znowu pojawi się formularz a nie strona wyświetlana po przesłaniu danych z formularza (strona wyświetlająca dane z formularza). Takie zachowanie z kilku względów jest nie pożądane dla mnie. Wiem że w symfony jest zmienne (flash), która służy do jednego razowego użycia ale nie podoba mi się to szczerze. Kurna szukałem w symfony dokumentacji API ale nic nie znalazłem. Bardzo bym chciał żeby jednak była możliwość przeniesienie tych danych z formularza na inna stronę (inna akcje), której póżniej bym mógł te dane wydobywać tak jak na poprzedniej stronie tzn.
W sumie symfony ma możliwość pojedyczo przesyłania danych
Ale nie znalazłem metody której bym mógł przekazać tablice z wartościami abym sie nie musiał bawić w jakieś ręczne dodawanie. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Wiem że w symfony jest zmienne (flash), która służy do jednego razowego użycia ale nie podoba mi się to szczerze. No to już Twój problem. Mechanizm flash został stworzony do tego czego własnie potrzebujesz.Podobne rzeczy są również w innych framwerokach. Jesli Ci się nie podoba to kombinuj dalej, nie rozumie tylko dlaczego odrzucasz dedykowane do tego rozwiązanie. |
|
|
|
kaniagandzowski [symfony] Przesłanie danych metodą POST z Action do Aciton 31.07.2008, 21:41:49
yankes zamiast $this->redirect uzyj $this-... 1.08.2008, 01:41:06
kaniagandzowski Cytat(yankes @ 1.08.2008, 02:41:06 ) ... 1.08.2008, 08:15:48 
mike Cytat(kaniagandzowski @ 1.08.2008, 09:15... 1.08.2008, 08:26:01
destroyerr Obiekt request jest tworzony tylko i wyłącznie na ... 1.08.2008, 13:42:00
kaniagandzowski Dziękuję za pomoc.
Co do Mechanizmu fl... 1.08.2008, 14:04:21
destroyerr Nie zastosowali ponieważ oni nie przesyłają tam da... 1.08.2008, 14:14:14
kaniagandzowski Pokręciłem z przykładem. Chodziło o ten przykład K... 1.08.2008, 18:56:34 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 28.12.2025 - 20:07 |