![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam...
Zauważyłem że wiele początkujących użytkowników ma jakąś dziwną manię stosowania takiej konstrukcji:
...czyli zamykają zmienną w podwójnych cudzysłowach... O co tu chodzi...? Jak dla mnie nie ma to najmniejszego sensu, ale może o czymś nie wiem... :/ Czy jakiś popularny kurs/książka podpowiada coś takiego...? Przyznam że spotkałem się z tym po raz pierwszy i tylko na tym forum... Ten post edytował nowotny 18.03.2008, 12:33:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moli, dobrze prawisz, lecz powiem Ci pewną rzecz. Dwa lata temu zacząłem pisać na Wikibooks kurs PHP, gdzie jednym z założeń było zwracanie uwagi na takie kwiatki, uczulanie już od początku na muzealne rozwiązania i próby analizy, dlaczego tutaj została dana rzecz zrobiona tak, a nie inaczej. Doszedłem do połowy i przerwałem, ponieważ jeśli już ludzie brali się za rozwój, robili to z doskoku, w ogóle olewając wytyczne, stylistykę, jakość samego kodu itd. - artykuł to były trzy zdania z wklejonym nie wiadomo skąd kodem, który był oderwany zupełnie od reszty. Inni z kolei deklarowali się, ile to by mogli napisać i na tym się kończyło. W końcu musiałem przerwać, bo materiału do utrzymania zrobiło się zbyt dużo. Nietknięty kurs wisi już ponad rok i nie widzę, by ktoś tam coś nowego utrzymanego w podobnym duchu napisał. Prawda jest taka, że większość ludzi, którzy mają wiedzę, jest pochłonięta pracą zarobkową i własnymi sprawami. Na jakiś większy grupowy i otwarty projekt związany z PHP w naszym kraju nie ma już chyba wielkich szans.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 11:12 |