![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2006 Skąd: Pszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problemy z serwerem home.pl, nie potrafi wytrzymać obciążenia forum SMF + mój CMS przy dziennej liczbie userów około 10 tyś. Mam drugi serwer na globat (zagraniczny), jest co prawda trochę wolniejszy ale nie ma crashów i ma o wiele więcej transfery (co też jest utrapieniem na homie). Moje pytanie Czy da się zrobić tak żeby przenieść CMSa na globata, a forum zostawić na homie, ale żeby to działało na jednej domenie? Czy np mogę ustawić tak żeby domena www.silkroadonline.com.pl wskazywała na CMS w globat, a www.silkroadonline.com.pl/forum na forum na homie. Dodam że home ma obsługę zdalnego połączenia z bazą więc CMS mógłby korzystać z danych bazy homa. Z góry dziękuje i pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problemy z serwerem home.pl, nie potrafi wytrzymać obciążenia forum SMF + mój CMS przy dziennej liczbie userów około 10 tyś. Po czym tak twierdzisz? Jakie są objawy? Nie chce mi się wierzyć, że wina leży po stronie home.pl ponieważ posiadają bardzo dobre serwery. Może twoja aplikacja jest źle napisana? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 13:35 |