![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam...
Zauważyłem że wiele początkujących użytkowników ma jakąś dziwną manię stosowania takiej konstrukcji:
...czyli zamykają zmienną w podwójnych cudzysłowach... O co tu chodzi...? Jak dla mnie nie ma to najmniejszego sensu, ale może o czymś nie wiem... :/ Czy jakiś popularny kurs/książka podpowiada coś takiego...? Przyznam że spotkałem się z tym po raz pierwszy i tylko na tym forum... Ten post edytował nowotny 18.03.2008, 12:33:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Zauważcie ponadto, że początkujący rzadko mają wyrobiony własny styl kodowania. Jeśli zobaczą, że ktoś tak wpisuje non-stop zapytanie, to stwierdzą, że tak trzeba robić ZAWSZE akurat tu mam mieszane uczucia.o ile przypadki takie jak ten echo "$zmienna" trzeba tepic i gnebic ( (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) o tyle $mysql_query($q) or die('blabla'.$q); juz nie koniecznie. Sam polecam te metode początkującym. jak im sie tak nie napisze, to oni piszą tak: mysql_query('zapytanie') a potem latają po forum (nagminnie latają) ze im mysql_fetch_array() nie dziala. A nie dziala bo mają blad w zapytaniu ale o tym nie wiedzą. Osoby początkujące powinny korzystać z $mysql_query($q) or die('blabla'.$q); Jest to ze tak powiem "mniejsze zło" Czasami jak komus taki kod podaje, to mowie, ze ma tego uzywac dopoki nie nauczy sie programowac. Potem znajdzie lepszą metodę, ale na początek jest ok. Takie postępowanie wymusiło na mnie forum i ta masa milionow przypadkow jakie tu widzialem - początkującemu nie wytlumaczysz takiej prostej sprawy, no chyba ze jest to wyjątkowo kumaty początkujacy, ale niestety na forum takich malo. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 05:24 |