![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam...
Zauważyłem że wiele początkujących użytkowników ma jakąś dziwną manię stosowania takiej konstrukcji:
...czyli zamykają zmienną w podwójnych cudzysłowach... O co tu chodzi...? Jak dla mnie nie ma to najmniejszego sensu, ale może o czymś nie wiem... :/ Czy jakiś popularny kurs/książka podpowiada coś takiego...? Przyznam że spotkałem się z tym po raz pierwszy i tylko na tym forum... Ten post edytował nowotny 18.03.2008, 12:33:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strife: ja ciągle widzę, że jak ktoś pomaga z jedną rzeczą to pokazuje dwie inne złe (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Niestety php jest sam sobie winien i prędzej czy później to będzie język programowania dla dzieci neo a nie do porzadnych zastosowań (zresztą już teraz widzę jak wiele rzeczy php'owi brakuje i coraz cześciej sięgam po inne narzędzia lepsze). pozdr. Łukasz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Dostępność LOL, to nie wina języka, że można się go uczyć dzięki kursom. Przecież PHP nie wspiera w żaden sposób złych nawyków bardziej niż inne języki.2. Łatwa instalacja 3. Duże możliwości nauki - książki, kursy on-line 4. Łatwy do opanowania W PHP przynajlniej parser się wykrzacz. Kompilator C przyjmie za to każde gówno. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LOL, to nie wina języka, że można się go uczyć dzięki kursom. Przecież PHP nie wspiera w żaden sposób złych nawyków bardziej niż inne języki. Wspierać może nie wspiera, ale i tak (jako technologia) toleruje znacznie więcej, niż powinno, biorąc pod uwagę pierwszego lepszego żółtodzioba. Nie jestem przeciwnikiem "liberalnego" podejścia PHP do tej kwestii, ale fakt jest faktem, że PHP jest (jako techlogia) wymieniana jednym ciurkiem z RoR, czy Django. Po prostu, zdobywając popularność, PHP nie został w żaden sposób utożsamiony z żadnym frameworkiem, tak jak to ma miejsce w przypadku Ruby-ego, czy Pythona. Stąd też bierze się nagonka na PHP przez byłych jego programistów, którzy jakiś czas temu przerzucili się np. na RoR - nie używali, dajmy na to, Symfony, bo wtedy jeszcze nie było, a PHP kojarzy im się z pisaniem modułów do PostNuke-a, tudzież rozszerzaniem Mambo. A w Rubym, biorąc pod uwagę jego ogromne możliwości pod względem składni, można znacznie bardzi "naspaghettiować" niż w PHP. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Tylko za Ruby-ego nikt nie weźmie się mając zamiar nauczyć się robić stronki internetowe - wybór (prawie) zawsze pada na PHP-a i stąd zamieszanie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 06:45 |