![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Potrzebuję stworzyć skrypt, który dynamicznie ustawi diva nad stroną w zależności od scrollowania i szerokości / wysokości okna przeglądarki. W jaki sposób do tego podejść, tak aby stworzyć dwie funkcje obliczające odległość od górnego marginesu przeglądarki i od lewego marginesu, a następnie wartości przez nie obliczane dynamicznie podstawiane były do position: absolute; left: ... ; top: ... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Masz już prawie 30 postów i nie wiesz, żeby kod wklejać w bbcode:>?
2. Tu masz zdarzenia do jakich możesz przypisać swoje polecenia(bo w tej chwili są wykonane tylko raz na początku): http://republika.onet.pl/13965,15341,1,06,kursy.html#15341 2a. W frameworku jquery masz coś co Ci się może przydać: zdarzenie onresize 2b. Bez powyższego to możesz zastosować funkcję setTimeout, z czasem(interwałem) np.200 która będzie sprawdzać czy rozmiar okna się zmienił. 3. Kodu głębiej nie analizowałem ale ostatnia linijka powinna wyglądać tak: Kod document.getElementById('pokaz').style.top=(getScrollHeight() + 100)+'px'; 4.Te dwie linijki zmieniające położenie to proponuje wpisać w funkcję (ta może Ci się też przydać jeśli będziesz chciał skorzystać z tego co pisałem w 2a i 2b) Ten post edytował lord_t 26.07.2008, 09:27:43 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 20:30 |