![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ostatnio u mnie w miescie - zielona gora, bardzo popularne staly sie naloty na osiedla, przez milicje:>, a dokladniej na uzytkownikow sieci lokalnych - wiadomo, sprawdzanie licencji etc. wlasnie dzis bede konczyl instalowanie linuxa 5 kolezance... ciekawa sprawa, kary za posiadanie nielegalnego oprogramowania i mp3:
- winXP Pro = kasacja kompa na komisariat - win9x = kasacja kompa na komisariat - 1 mp3 = 7zl teraz nikt w kumpeli sieci nie ma ani jednej mp3 na kompie:) sam pomysl nalotow nie jest taki zly bo ludzie dowiaduja sie o nalotach wczesniej i instaluja linucha, przypuszczam, ze prawdopodobnie zostana juz przy nim.. czyli microsyf ma to co chcial - ludzie nie beda kozystac z winshita bo sie przekonaja do linxa:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ja dodam swoje 3 grosze do tego wszystkiego ...
mam firme i do niej musialem kupic cudownego w98 bo program dosowy ktory jest glownym programem w mojej firmie nie dziala na xp home... a czemu musialem zmienic dosa na 98 bo moj "kochany bank" swoj system bankowosci internetowej oparl o MS VM i MSIE i nic innego nie da sie wykorzystac do pracy z nim ... druga sprawa w drugiej firmie jaka mam to to ze planowalem jej system obslugi postawic na linuxie ale jest bol bo potrzebuje miec platnika a fuc*** PROKOM wydal go tylko na windoze i nie ma wersji dla pingwinkow ... jak pojawil sie janosik to zmienili cala architekture platnika i janosik jest niekompatybilny ... to jest paranoja ... a co do prywatnego kompa oczywiscie mam windoze i ciezko mi sie przeniesc na linuxa bo nie ma tam wielu programow o czym mowili przedmowcy. ale zabezpieczam sie czesciowo przed tym korzystajac z wersji trial (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) i nie ciasteczkujac softu ktory nie wymaga tego do poprawnego dzialania (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 19:54 |