![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 20.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Buduję obecnie swój własny Interfejs programistyczny w PHP (składam w nim najczęściej używane przeze mnie funkcje) jednocześnie buduję strony w oparciu o ten interfejs. Wszystko jest fajnie dopóki nie znajdzie się błąd w API albo nie dopiszę nowej funkcjonalności. Ponieważ muszę wtedy ręcznie Update'ować pliki na wszystkich stronach gdzie go użyłem. Moje pytanie brzmi, czy da się wymusić na skrypcie ściągnięcie pliku z obcego serwera na serwer lokalny?? w ten sposób wszystkie strony korzystałyby z najbardziej aktualnego zestawu poleceń.
Ten post edytował szogun1987 20.07.2008, 12:25:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 20.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Było by lepiej bo mógłbym bez problemu wprowadzić system kontroli wersji (jeśli klient ma aktualną wersję to by nie ściągał jej ponownie). Tylko że nie znam polecenia które by kazało pobrać plik z obcego serwera do siebie... We Flashu to się nazywa getURl i jest jeszcze jedno dedykowane do Update'u ale w PHP-ie jeszcze się z takowym nie spotkałem (tak po za tym jestem programistą Desktopowym nie Webowym PHP-a używam tylko jak muszę)
Flashu czytaj Flexie:/ Ten post edytował szogun1987 21.07.2008, 09:40:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 08:56 |