![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, kiedy wysyłam treść pliku Ajaxem metodą Post dostaje znaki jakbym użył funkcji htmlspecialchars()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Przykładowo zamiast litery "ś" dostaję "%u015B", tak samo zapisuje się w pliku po edycji :/ Nie mówcie mi "zrezygnuj z ajaxa" bo na nim mam całą stronę... (strona nie jest dla robotów - wogóle nie mają mieć do niej dostępu - prywatna strona) Być może macie funkcję w PHP lub javascripcie, choć pewnie tylko pod PHP by się dało to ominąć... Dziękuję, Babcia@Stefa |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Nie no, można wręcz powiedzieć, że działa podobnie jak str_replace - bo też zamienia znaki. Moim zdaniem najlepszym wyjściem jest przekodowanie strony na UTF lub (najprostsze rozwiązanie) skorzystanie z iconv" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual przy odbieraniu treści.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...) lub (najprostsze rozwiązanie) skorzystanie z [manual\]iconv\[/manual\] przy odbieraniu treści. iconv jest do dupy, ma czasem problemy z poprawną konwersją.. polecam MultibyteString ! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 11:17 |