![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 20.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Buduję obecnie swój własny Interfejs programistyczny w PHP (składam w nim najczęściej używane przeze mnie funkcje) jednocześnie buduję strony w oparciu o ten interfejs. Wszystko jest fajnie dopóki nie znajdzie się błąd w API albo nie dopiszę nowej funkcjonalności. Ponieważ muszę wtedy ręcznie Update'ować pliki na wszystkich stronach gdzie go użyłem. Moje pytanie brzmi, czy da się wymusić na skrypcie ściągnięcie pliku z obcego serwera na serwer lokalny?? w ten sposób wszystkie strony korzystałyby z najbardziej aktualnego zestawu poleceń.
Ten post edytował szogun1987 20.07.2008, 12:25:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na jednym serwerze napisz kod PHP odpowiedzialny za autoryzację połączenia, sprawdzanie daty modyfikacji pliku oraz udostępnianie pliku.
Na drugim serwerze dopisz kod który będzie odpowiedzialny za wysyłanie żądania które będzie sprawdzane, jeśli tak pobierasz plik i zapisujesz. Proste chyba (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Dziękuję, Babcia@Stefa |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 12:27 |