![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam tworzę system zarządzania zawartością i chciałbym na każdej jego instalacji wymusić rejestrację. Czyli za pomocą odpowiednich funkcji pobrać z serwera wygenerowany numer seryjny i zapisać w swojej bazie wygenerowany numer, adres strony i dane o administratorze (za wyjątkiem hasła i loginu). Jest to jednek pewne ograniczenie. Chcę sie dowiedzieć czy jeśli użyję tego sposobu rejestracji to czy to dalej bedzie GPL GNU czy musze użyć innej licencji (np. creative commons)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 42 Dołączył: 22.07.2007 Skąd: /dev/random Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy nie uważasz, że coś tu jest nie tak? Uważam to pytanie za wymagające odpowiedzi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) radex_p, pozwole sobie tylko zauważyć, że Twoja opinia jest sprzeczna, bez uzasadnionych argumentów - piszesz w odpowiedzi na pytanie MWL Cytat Moim zdaniem nie możesz. po czym przyznajesz mi racje. Cytat to że program ma jakąś ceche nie dyskwalifikuje go do użycia takiej licencji. Cytat Pewnie, że nie. Nadal ~MWL może używać GPL-a Następnie poruszasz temat ograniczeń/otwartości oprogramowania przez zasady moralne/etyczne Cytat ale nie o to chodzi w idei otwartości, żeby ograniczać coś, albo wymuszać na użytkownikach korzystanie z czegoś/wykonanie jakiejś czynności. dlatego sprostowałem Twoje zdanie pisząc, że zasady moralności z otwartością nie muszą razem bezwarunkowo istnieć zgodnie z ideą wolnego oprogramowania, więc nadal tkwisz w bezpodstawnym uzasadnieniu, że MWL nie rozumie idei open source, która nie rozważa zasad moralności/etyki a tylko przedstawia warunki na jakich oprogramowanie jest publikowane. Krzyk nie jest najlepszym argumentem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 09:56 |