![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 366 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej,
jak moge zmienic nazwe administratora dla mysql? z 'root' na cos innego? pzdr, misty |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 42 Dołączył: 22.07.2007 Skąd: /dev/random Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat czyli jak artega pisał (z tym ze nie podal ze trzeba dac use mysql) Uznałem to za oczywiste/logiczne bo skoro chcemy pracować na bazie wewnętrznej mysql to wyraźnie zaznaczamy to przez "uświadomienie" maszynie o co nam chodzi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) tudzież można bez USE
Cytat faktycznie poszlo. jakos nie pasowalo mi to ze zalogowana na 'roota' moge zmienic nazwe z 'root' na cos innego. no bo nadal bylabym zalogowana na uzytkownika ktorego juz nie ma. no ale poszlo. To dlatego, że tablica uprawnień jest keszowana. Cytat takie jeszcze jedno male pytanie mam: dodaje do tabeli 'user' nowego uzytkownika oraz jego haslo. jednak przy logowaniu uzytkownik nie moze zalogowac sie z uzyciem hasla, moze tylko bez Prawdopodobnie nie przeładowałeś tablicy uprawnień po jej zmianie. A wpisując mysql -u uzykownik bez aktualizacji kesza uprawnień logujesz się na konto goscia, dlatego po zmianie tablicy mysql.user wpisz
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 12:28 |