![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
W jaki sposób mogę zrobić konto Administratora, i dawać innym osobom te konto? Chodzi mi oto, że jak utworze np. admin panel w folderze /admin/ to żeby tylko administratorzy mieli prawo wejść tam. Nie zwykli użytkownicy. Jeśli to ma w czymś pomóc używam takiego skryptu rejestracja+logowanie. click |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Powiedz mi, czy się różni konto użytkownika od konta admina?
Jeśli masz już system logowania z obsługą kont, to wystarczy dorobić do niego dodatkowe pole określające status użytkownika (user/admin/moderator) i tylko to sprawdzać. Nie pytaj tylko jak zrobić taki system kont, bo w internecie (na tym forum też) jest tego tyle, że wykazując minimum inicjatywy, napiszesz sobie, albo wynajdziesz gotowca. ![]() W tym skrypcie co pokazałeś dodaj pole o którym wspomniałem i wystarczy. Sprawdzaj tylko przy logowaniu, czy oprócz tego, że dane się zgadzają, to user ma flagę admina. Jeśli ma, pokaz mu zawartość tego, co ukrywasz w katalogu /admin/. Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 20:01 |