Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Potęga podświadomości, (czyli jak zrobić żeby kod sam się napisał)
rafalp

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć Wam.

Jakiś czas temu zbierałem się za napisane prostego skrypciku ale że to nic pilnego to zaniechałem.
Dziś miałem piękny sen. Gotowy skrypt PHP ukazał się w moim śnie. Kod zawierał tylko kilka linijek ale jest to meritum sprawy (wszystko łącznie i to nawet w 2 osobnych includowanych stronach).

Macie jakieś swoje przygody z nocnym walczeniem z kodem lub takie impulsy podświadomych rozwiązań?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Niestety wszystkie takie nadświadome działanie chyba rodzi się samoistnie bo przy próbie znalezienia rozwiązania (myślenia o tym) jakiegoś problemu/algorytmu tuż przed zasnięciem u mnie zawsze skutkuje bezsennością tej nocy.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Zyx

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Na wiele pomysłów programistycznych wpadam raczej, robiąc po prostu coś innego, np. jadąc autobusem, kosząc trawnik czy idąc gdzieś pieszo. We śnie "objawił się" mi jedynie nowy fragment tworzonej mapy do Trainz. Śniło mi się, że znajomy chciał mnie przekonać do Simutrans (ja wolę OpenTTD), pokazując mi "świetną grafikę 3D i wspaniałe odwzorowanie linii kolejowych". Obudziłem się, stwierdziłem, że to była d... a nie żaden Simutrans, ale wyśniony fragment sieci, którą mi "pokazywał", jak ulał będzie pasować mi do mojej mapy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) .

Świadome sny miewam rzadko, ponieważ nie ćwiczyłem tego, ale pamiętam jeden taki, w którym zapytałem się "rany, to sen czy jawa", potem spojrzałem na drzewa, dokładnie o takim samym konturze i profilu, jak w rzeczywistości i stwierdziłem, że jednak jawa...
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 25.09.2025 - 20:37