Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [www] Do oceny strona i kreator do projektowania
xeo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jak oceniacie moją stronę www.naklejki-online.com?
Zależy mi na ocenie:
- grafiki
- treści
- kreatora do projektowania

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
AjaxSrajax

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Accessiblity, czyli dostępność słabiutka. U mnie z wyłączonymi obrazkami strona kompletnie nieużyteczna. Zniknęło menu, żadnych linków, nic się nie da zrobić. Nie wiem, jaka jest przyczyna, bo nie patrzę w kod, ale są dwie opcje.
Albo dlatego, że masz takie same kolory dla color i background, albo dlatego, że menu to niesemantyczny, graficzny twór.
Drugi przypadek jest dużo gorszy, bo nie dość, że nie zobaczą tego tacy jak ja, to na dodatek jeszcze tacy jak boty.

Idealnego rozwiązania dla graficznych menu nie znam. Łatwo zrobić, aby takie menu wyświetlało się dobrze bez CSS, jednak
używając display:none dla spana w strukturze <ul><li><a><span>Item 1</span></a></li>.... albo text-indent: np -10000px
i tak pozbawia się wyświetlania przy wyłączonych obrazkach.

Jednak wiem, że nie zawsze można robić klasyczne, tekstowe menu, które ma jeszcze tę zaletę, że łatwo dodawać/usuwać jego komponenty. Ale, że włączyłem na chwilę Twoją stronkę z obrazkami, widzę, że u Ciebie menu graficzne nie ma kompletnie sensu.
Zyskujesz tylko wygładzone czcionki, które nie dość, że martwe, to jeszcze nie do powiększenia w przeglądarkach, które nie powiększają grafiki. Jednak ten problem ostatnio już jest nieaktualny. FF3 Sux (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

pzdr.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.12.2025 - 07:58