Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [www] Do oceny strona i kreator do projektowania
xeo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jak oceniacie moją stronę www.naklejki-online.com?
Zależy mi na ocenie:
- grafiki
- treści
- kreatora do projektowania

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Shili

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Po pierwsze całość tekstu jest wyświetlana czcionkami szeryfowymi, a powinna być bezszeryfowymi (lepiej się je czyta na ekranie monitora).

Po drugie header jest stanowczo zbyt duży!

Po trzecie - tabele służą do umieszczania treści tabelarycznych. To co Ty masz to nijak nie jest treść tabelaryczna i nawet przerobienie jej na kontenery nie sprawia żadnego problemu.

Po czwarte takie akcje
  1. <div id="img_home"><a href="http://www.naklejki-online.com"></a></div>
są w zupełności zbędne. Dodajesz jeden niepotrzebny element, który z powodzeniem możesz zastąpić stylami.

Po piąte stopka też jest za duża.

Po szóste zaprzyjaźnij się ze stylami, zamiast tworzyć potworki, które trudno będzie Ci przerobić w przypadku zmiany wyglądu.

Po siódme, ta lista numerowana aż się prosi, żeby była stworzona na listach!

Po ósme lupa w galerii wprowadza w błąd, bo nie da się w nią kliknąć, a sugeruje że po kliknięciu akurat na nią powiększa się zdjęcie.

Po dziewiąte znaczek o poprawności dokumentu po raz kolejny potwierdza, że coś co jest poprawne składniowo może być w praktyce jednocześnie całkowicie do przepisania.

Po dziesiąte i ostatnie jak na razie wyglądem nie zachwyca. Wszystko jest za duże, miejsce jest nienajlepiej rozplanowane, ja osobiście preferuję jakąś konkretną kolorystykę strony. I ujednolicenie - niektóre boksy mają zaokrąglone rogi, inne kwadratowe.

Moja rada - obejrzyj sobie to choćby w 1024x780, która dalej jest pewnym standardem. Przytłacza. Poczytaj również o tym jakie znaczniki przeznaczone są do jakich zastosowań i czemu listę lepiej jest robić na liście, jeśli można. A także o potędze stylów css. (a do kreatora dodałabym możliwość przeciągania kształtów, mam wrażenie że użytkownicy bardziej są do takiej akcji przezwyczajeni)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.12.2025 - 14:09