![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Slackware 9.1
Po zalogowaniu: mysql -u root -p xxx i wydaniu polecenia: create database xxx; mam następujący komunikat: Kod [MySQL] ERROR 1006: Can't create database xxx (errno: 28)
Może mi ktoś powiedzieć czemu nie moge utworzyć żadnej bazy?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wynik zapytania:
Kod SELECT *
FROM mysql.user WHERE user = 'root' LIMIT 0 , 30 Kod Host localhost jack
User root root Password 64924b706b5a77e0 64924b706b5a77e0 Select_priv Y Y Insert_priv Y Y Update_priv Y Y Delete_priv Y Y Create_priv Y Y Drop_priv Y Y Reload_priv Y Y Shutdown_priv Y Y Process_priv Y Y File_priv Y Y Grant_priv Y Y References_priv Y Y Index_priv Y Y Alter_priv Y Y Show_db_priv Y Y Super_priv Y Y Create_tmp_table_priv Y Y Lock_tables_priv Y Y Execute_priv Y Y Repl_slave_priv Y Y Repl_client_priv Y Y ssl_type ssl_cipher [BLOB - 0 bajtów] [BLOB - 0 bajtów] x509_issuer [BLOB - 0 bajtów] [BLOB - 0 bajtów] x509_subject [BLOB - 0 bajtów] [BLOB - 0 bajtów] max_questions 0 0 max_updates 0 0 max_connections 0 0 Cytat a nie montowałeś może niektórych katalogów w innych miejscach ? (np. /var na oddzielnej partycji ? ). Nie. Mam tylko jedeną partycję.
Cytat Jeśli to jest hasło, to chyba nie powinno być spacji między -p, a xxx. Fakt. Nie ma tam spacji.
BTW, czy to normalne, że mam 2 hosty? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 04:14 |