![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej mam takie pytanie mam takie zapytanie w MySQL
i chciałbym je przekształcić do PHP tak żeby mi pokazywało wyniki no ale cały czas mam błąd. Wiem że jestem laikiem w tych sprawach no ale cóż kazdy kiedyś zaczynał (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Tak wygląda o to błąd Cytat </p align=\"center\" style=\"font-size:10px\"></p align=\"center\" style=\"font-size:12px\"> Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\AppServ\www\Ks\kscala.php on line 36 Ilosc wyników wyszukiwania: ".$num_results." a mimo jak usunę ta linie i poprawię żeby nie zliczało tych numerów to nadal nie wyświetla mi wyników. </p align=\"center\" style=\"font-size:10px\"></p align=\"center\" style=\"font-size:12px\"> Ten post edytował pikasso 8.07.2008, 18:15:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 38 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto działający początek skryptu:
Oczywiscie to jest robione na mojej przykladowej bazie wiec musisz sobie pozmieniac. Jak widzisz używam tutaj nowszej wersji poleceń MySQL, ktore zaczynają się tak: mysqli_costam. i znaczy "improved" czyli po polsku ulepszone. Poi za tym zamień na . Nie wiem natomiast jak się dostać do kolumn o takiej samej nazwie, które są w róznym tabelach, ale u Ciebie akurat nie ma takiego przypadku więc luz. Kolejna sprawa to łączenie tabel. Nie wiem jak ta twoja baza wygląda, ale dziwne masz to zapytanie. Tabele są tak jak by ze sobą nie połączone. Żadnych kluczy itp. Pokaż może jak twoje tabele wyglądają, chodzi mi tylko o kolumny jakie masz a nie dane w nich zawarte. Poczytaj sobie o kluczach (podstawowych i obcych), bo to podstawa. Bez tego nie zaprojektujesz żadnej sensownej bazy danych. Ten post edytował kaem 9.07.2008, 13:50:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 03:45 |