![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc,
tak sie zastanawiam, jesli chce byc programista, na poczatek programista PHP, dzis nic nie umiem, ile czasu wedlug was potrzebuje zeby nauczyc sie wszystkiego co jest mi potrzebne zeby dotrzec do zalozonego celu? I w jakiej kolejnosci powinienem sie uczyc tych rzeczy, tzn. od czego zaczac, co potem i co dalej. Pozdrawiam, Robert |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 4.07.2007 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Swoją przygodę z php zacząłem poprzez różne nie działające CMS-y (z kreską ? ;pp) aż doszedłem do JP.
Dodam, że gdy wiedziałem jak działa if i baza danych nadal nie wiedziałem jak tworzy się linki w html-u. Śmieszne ale prawdziwe. Musiałem non-stop podglądać jak pisze się <a href mimo że PHP było w miarę opanowane. Potem poszło z górki. Pierwszy prosty CMS, pare modułów do JPortala, w końcu styczność z klasami, potem MVC nieudane próby (prędkość prostego skryptu około 0,9s). W końcu napisaliśmy z bratem porządny silnik, który cały czas jest ulepszany. Myślę, że jeśli używam czegoś wiele razy to powinienem uprościć konstrukcje oraz czytelność do maksimum. Wtedy sami używamy różnych wzorców nie wiedząc, że istnieją, albo wymyślamy całkiem nowe. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 15:43 |